Composities

Het ontstaansproces dat de grondslag vormt van mijn creaties is in twee grote delen samen te brengen: kleur en vorm.

Tijdens het ontwerpen van de glascomposities kies ik bewust voor maximaal twee kleuren die als het ware in elkaar opgaan en daarbij perfect te combineren zijn met de uiteindelijke matglazen drager, die mijn voorkeur geniet. De strakke lijnen die voor de drager gekozen worden vind je in al mijn werken terug. Uiteindelijk moet de combinatie van kleur en vorm perfect kunnen aansluiten bij de uitstraling van een interieur.

Juwelen

Niet alleen tijdens de creatie van de glaswerken komt deze levensvisie aan bod, ook bij het ontwerpen van glasjuwelen treedt dit op de voorgrond. Bij de keuze van een juweel moet je immers ook rekening houden met het karakter van de drager dat zich vaak weerspiegelt in de keuze van de kledij. Kledij, waarbij de glascreatie een aanvulling of een opvallend accent wordt.

Een aspect dat een direct contact toont is de combinatie van glas met zijde: het juweel wordt aan een zijden sjaal bevestigd. De handgemaakte sjaal is op zich ook een combinatie van verschillende tinten die samengaan met de kleurschakeringen van het glas.

Filosofie

Volgens schrijfster Dominique Loreau zijn we de kunst van de eenvoud voor een groot deel verloren door de overdaad aan bezittingen die ons leven beheersen en onze aandacht afleiden van de echt belangrijke zaken. Onze geest raakt steeds meer overbelast en ze snakt naar eenvoud om tot rust te kunnen komen.

Mijn glascreaties zijn voor een deel gebaseerd op de levensvisie waar soberheid en een terugkeer naar het eenvoudige vooraan staan. Mijn interieur straalt diezelfde eenvoud uit zonder daarbij naar het kille af te glijden, want gezelligheid mag zeker niet ontbreken in een levenssfeer waar je tot rust wil komen.

Door creaties in mijn eigen leefomgeving tentoon te stellen kan je je een goed beeld vormen van de interactie tussen de ruimte/het meubilair en de tijdloze kunstwerken die naar kleur en vorm optimaal aansluiten bij elk aspect van de leefruimte. Het samenspel van licht, glas en kleur laten alles als het ware tot leven komen.

Wil je dit zelf ontdekken dan kan je steeds vrijblijvend bij mij thuis terecht.