Passie en eenvoud

Mijn passie voor glas is een 20-tal jaar geleden begonnen. Geruime tijd sluimeren innerlijke krachten die uiteindelijk opborrelen en vormgeving vinden in vrije scheppingen in een materiaal waar ik een voorliefde voor heb: glas.

Om de specifieke technieken die ik nu gebruik onder de knie te krijgen volgde ik tal van cursussen en privé-workshops bij gerenommeerde glaskunstenaars.
Die individuele begeleiding was een bewuste keuze; zo kon ik mijn eigen stijl volledig tot ontwikkeling laten komen.
Ik hou van moderne glascomposities zonder veel tierlantijntjes. Een glas- compositie/creatie mag volgens mij niet neigen naar het kitscherige. Daarom monteer ik het eerder organisch gekleurde deel op geometrisch afgewogen dragers.
Zo onstaat wat ik een wisselwerking noem tussen niet-gebonden ontwerp en maat, tussen vrije vorm en zorgvuldig afgemeten constructies van driehoeken, vierkanten of rechthoeken.
Door de verschillen in dikte en gelaagdheid krijgt de kleur diverse tonen. De lichtinval en de transparantie geven de dunnere lagen een lichtere kleur, de zwaardere hebben diepere tonen.

Ga op ontdekking en ontdek de vormen, het gebruik van kleuren, de combinaties van glassoorten, de heel speciale texturen die naar boven komen bij het gesmolten glas.
Luister naar de taal van de scherven en volg het ineenvloeien van de delen.

Volgens kunstcriticus Jaak Fontier (a.i.c.a.) zal mijn activiteit als kleuterleidster daar ongetwijfeld een rol bij hebben gespeeld.

Marleen_Zee

Hugo Brutin (a.i.c.a.) : “Het esthetische van wat als het ware in licht is opgeborgen, in reepjes glas met een geometrische afbakening, veronderstelt een gevoelige en serene creatieve ingesteldheid. Het mindere bereikt aldus het meerdere en mysterie voedt zich aan raffinement en aan een weloverwogen dosering. Schoonheid is een individueel gevoel, maar wat esthetisch en meditatief oogt en discreet de schittering nastreeft en bereikt van in elkaar versmeltende vleugjes kleurige materie, verdient bijzondere aandacht en werkt aanstekelijk.”